Koop nu een robuust, handgemaakt exemplaar van het korfbalbordspel Strafworp!. Voor thuis, op school, in je clubkantine, als uniek cadeau of alvast voor december. Bij Velocitas was het een succes tijdens een spelletjesmiddag van de jeugdcommissie.

De prijs van een exemplaar is €40,- exclusief verzendkosten (in Nederland €5,45 naar een DHL-punt of €6,45 DHL-aan-huis). Er is nog 1 van de 20 exemplaren beschikbaar. De teams van dit laatste exemplaar hebben de kleuren groen en paars. De pionnen en spelerskaarten hebben deze kleur.

Bestel dit laatste exemplaar via veenentaal@ziggo.nl of 06 15 69 43 15. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Op=op*.

*) Alleen bij grote interesse volgt een nieuwe oplage.

Beschrijving

Strafworp! is een snel bordspel voor iedereen van zeven jaar en ouder. Het lijkt op korfbal. Ook als je niet korfbalt, kun je dit spel spelen. Je speelt het spel met twee tot acht spelers, die zich in twee teams verdelen. De teams spelen een wedstrijd van twee helften van tien minuten. Samen met de voorbereiding en de rust duurt een wedstrijd ongeveer een half uur.

Het fysieke bordspel heeft deze kenmerken:

• het speelbord is 60 x 30 cm groot en bestaat uit twee ‘vakken’ van 30 x 30 cm
  • in elk vak staan een 10 cm hoge korfbalpaal met korf en vier ‘aanvallers’ (pionnen van 4 cm hoog)
  • het spel heeft een unieke twaalfzijdige dobbelsteen of ‘bal’ voor de aanvallers en natuurlijk past deze bal door de korf
  • het spel is personaliseerbaar: je kunt je kleur teams kiezen en krijgt er een blanco scorebord en blanco spelerskaarten bij (zie Variaties in de spelregels)
  • het spel is handgemaakt en robuust, met zoveel mogelijk recyclebare materialen
  • de spelregels van het fysieke bordspel zijn identiek aan die van de gratis doe-het-zelfversie
Dit zit er in de doos (exclusief timer en pen of potlood)

Spelregels

Zo speel je Strafworp!: je legt het spelmateriaal klaar, maakt teams en stelt je pionnen op. Daarna speel je een wedstrijd van twee helften van tien minuten. In de rust wissel je van aanvalsvak. Na de tweede helft weet je de eindstand.

In de eerste helft valt het thuisteam als eerste aan. In de tweede helft de gasten. (Er staan alleen aanvallers op het speelbord, in het aanvalsvak van dat team. De verdedigers zie je niet, maar iedere speler heeft ook een rol als verdediger.)

Een van de aanvallers neemt aan het begin van elke helft en na ieder doelpunt een uitworp. Daarna volgt steeds een nieuwe aanval: het team dat aan de beurt is om aan te vallen beweegt, speelt de bal en probeert te scoren. Als verdediger probeer je het scoren te verhinderen, maar je kunt daarbij een vrije worp of een strafworp veroorzaken.

Download hier de spelregels die bij het fysieke bordspel horen om een indruk van het spel te krijgen (1,1 MB PDF-bestand van 8 pagina’s):

Gratis opensourceversie blijft beschikbaar

De gratis open source doe-het-zelfversie van Strafworp! blijft ook beschikbaar. Die kun je bijvoorbeeld gebruiken als je met meerdere spelers een Strafworp!-toernooi organiseert. Het fysieke bordspel kan dan je hoofdveld zijn, en de doe-het-zelfvelden de bijvelden.

Van de doe-het-zelfversie kun je hier de spelregels downloaden. In dit 1,4 MB grote PDF-bestand van 12 pagina’s zitten naast de spelregels ook de te printen materialen (speelfiguren, scorebord, spelerskaarten en speelbord).

Of zie de pagina’s van de oude versie voor speelsuggesties en Duitse, Engelse en Franse vertalingen van die versie.